Грейнаха коледните светлини в Шумен

Споделете с:

Стотици деца и родители се събраха в градинката до сградата на общинската администрация, за да участват в празничното запалване на коледните светлини в Шумен.

Богато украсената естествена елха, новият детски кът с Дядо Коледа и еленчетата на белобрадия старец, шарените светлини на коледния базар, украсените дървени къщички, в които се предлагат вкусни лакомства и сувенири привлякоха много шуменци на тържеството. Красива празничната заря и разноцветно светлинно шоу превърнаха парка в приказна гора за радост на малки и големи.

От сцената кметът на Шумен Любомир Христов пожела на всички весели празници. „Зная, че всички деца са много послушни, затова и джуджетата на Дядо Коледа работят усърдно, за да зарадват всички на Коледа“. Весело и шумно тържество с много музика, песни и танци постави началото на празничната декемврийска програма. В него се включиха деца от школата по народно пеене на Красимира Кръстева с музикален съпровод от изпълнители от ансамбъл „Шумен“ с ръководител Милен Георгиев, ансамбъл „Веселяче“ с ръководител Боряна Колева, деца от състава „Устни хармоники“ на Владимир Лечев, както и дуетът Анна Иванова и Габриела Неделчева от ОДК.

В детския кът е поставена и специална пощенска кутия, в която шуменските деца могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа. За да стигнат до него, те трябва да изпишат на плика трите си имена, на колко са години и коя детска градина или училище посещават. На всеки плик ще бъде поставен номер и печат, за да може Дядо Коледа да ги получи и да им отговори.

318 преглеждания