Министър в беседка, квартал без канализация

Споделете с:

Някак емблематично премина предизборната среща на водача на листата на ПП “Продължаваме промяната” в 30 многомандатен избирателен район акад. Николай Денков в шуменския квартал “Макак”. Бившият министър на образованието и науката седна в беседката пред местното народно читалище “Просвета – 1926” сред жители на квартала, за да чуе от тях актуалните им проблеми и мнения. Според тях, най-наболелият проблем е канализацията в “Макак”, която не е правена от 30 години. Другата болка на хората е, че вече са разредени автобусите от областния център и така децата, които учат в Шумен, ако изпуснат автобуса в 14 часа, трябва да чакат чак до 17 часа. “Вода и ток долу-горе имаме” – допълниха жителите на квартала, които не помнят друг министър да е сядал до сега така с тях в беседка и да са разговаряли като съмишленици…
Световноизвестният учен беше придружен от още двама кандидати за народни представители в листата на “Продължаваме промяната” – до скоро областният управител в Шумен д-р Владимир Йолов и Хари Иванов, който беше поел и ролята на домакин.
Хари и неговите съкварталци изразиха мнение, че след изборите трябва да има промени във всичко, като тези промени трябва да започнат от съда и прокуратурата.
Д-р Владимир Йолов даде конкретни примери от своята работа като областен управител и подчерта, че трябва да се спре корупцията. Той обърна внимание, че в листата на “Продължаваме промяната” са събрани само хора, които са се доказали като успешни в своята работа и нито един от тях не е използвал като трамплин политиката. “Важното е в деня на изборите повече хора да излязат и да гласуват” – отбеляза д-р Йолов. Той посочи конкретните приоритети, по които ще работи с “Продължаваме промяната” – Върбишкият проход да се отвори, да се изгради пътят от Дунав мост край Силистра до Лесово, две топгимназии в Шумен да обучават инженерни кадри, домакинствата в областния град да заменят печките си на твърдо гориво с климатици или пелетни камини, да се изработи стратегия за развитие на туризма и да се реши проблемът с питейната вода в района.
“Не обещавам нещо, в което не съм 100 процента сигурен!” – обяви акад. Николай Денков. Той обясни, че нито американците, нито руснаците, нито европейците ни командват. “Искаме да правим това, което е най-добре за България! – подчерта академикът. – Аз съм живял в Япония, САЩ и Франция, но предпочитам България. Ние не сме бедна държава, ние сме много крадена държава… Това, което ни е сбъркано напоследък, е, че се промениха законите от 2016 г. насам и започна да се краде на едро… И лъжа е, че нищо не е свършено от нас. През следващия мандат до 4 години ще увеличим пенсиите още два пъти, като те ще стигнат до 900-1000 лева. Инфлацията я вдигна войната на Путин. Трябва да вдигаме доходите, за да настигнем богатите държави – минималната заплата трябва да бъде 50 на сто от размера на средната работна заплата в България, което значи, че днес тя трябва да бъде 860 лева.”

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

457 преглеждания