Народният представител Антония Димитрова връчи специална награда на Славея Иванова

Споделете с:

Народният представител Антония Димитрова връчи специална награда за високи постижения в изкуството на изявената млада певица Славея Иванова от Шумен.

Награждаването се случи в края на тържествената сесия на Общинския съвет по повод празника на града – 11 май.

В приветственото си слово Димитрова изтъкна, че Шумен е люлка на книжовността и културата, като отбеляза, че първото честване на славянските първоучители св. св. Кирил и Методий се е състояло в Шумен.

„Нека бъдем достойни продължители на делото на нашите славни предци, да развиваме образованието и културата, за да просперираме като нация“, заяви Димитрова.

Народният представител сподели, че за празника на града е решила да връчи приз и е обявила анкета за излъчване за победител.

Шуменци гласуваха специалния приз да получи Славея Иванова. Тя развива своя певчески талант от 4-годишна възраст и е носител на редица престижни национални и международни награди. Последното й голямо отличие е Гран При от Международния конкурс „Златен микрофон-2022“ в Казахстан.

„Продължавай да се развиваш, да си поставяш високи цели, да представяш достойно Шумен на музикалните сцени. И се надявам да чуваме твои авторски песни в националния и световния ефир“, се обърна народният представител към Славея при връчването на приза.

201 преглеждания