Националите от СК “Шуменска крепост” с пълен комплект от медали на световното за кадети

Споделете с:

Кадетите на България са световни лидери в кикбокса – една сбъдната мечта след 35 години

Младите национали на спортния клуб “Шуменска крепост” Мариян Петков, Йолина Димитрова и Теодора Тодорова ще се завърнат с пълен комплект от медали от Йезоло ди Лидо – регион Венеция в Италия, където днес завършва световното първенство по кикбокс за кадети (до 19 години) под егидата на WAKO – Световната федерация по кикбокс. Те са придружавани от своя личен треньор в шуменския клуб Галин Методиев, който е и помощник-треньор на националния отбор на България.

Шампионска титла и златен медал спечели Мариян Петков в категория до 86 кг в стила “лоу кик”. Той е първият световен шампион от шуменския клуб във възрастовата група на кадетите и петият по ред възпитаник на треньора Галин Методиев, който покори световния връх.

На вицешампионска титла и на сребърно отличие стана носителка Теодора Тодорова, която се състезава в категория “плюс 70 кг” в стила “лоу кик”. В същия стил, но в категория “плюс 60 кг” бронзов медал завоюва Йолина Димитрова.

Александър Дериволков от СК “Авитохол” в Нови пазар отнесе бронзов медал в категория до 60 кг в стила “лоу кик”, съобщи неговият треньор Десислав Ганчев – възпитаник на шуменската школа.

Успехът на бойците от двата клуба в Шуменска област е част от феноменалното представяне на националния отбор по кикбокс на България. В Йезоло на ринг и на татами участваха общо 93 българи. Те спечелиха рекордните 69 медала – 28 златни, 22 сребърни и 19 бронзови.

„Българският национален отбор по кикбокс направи фурор в Италия като стана първи в комплексното класиране по медали на завършилото Световно първенство за кадети до 19 години в Йезоло. Състезателите ни спечелиха рекордните 28 световни титли в различните стилове и категории. Такъв успех се случва за първи път в 35-годишната история на нашата Конфедерация – сподели президентът на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов. – Ние се утвърждаваме като световна сила в кикбокса!“ В комплексното класиране на второ място е Унгария, на трето – Англия, които имат в актива си по 24 златни медала.

Общо в световния шампионат за кадети в Италия участваха 1926 състезатели от 62 държави, разпределени в 2566 различни стилове и категории.

 

688 преглеждания