“Обединени за Шумен” ще подкрепят каузи

Споделете с:

Учредителното събрание на Обществения съвет “Обединени за Шумен” се състоя днес в къща “Баба Райна” на Възрожденския комплекс в Шумен.

За председател на новото гражданско сдружение беше избран единодушно архитект Валерий Колев. „Ще ви кажа защо аз дойдох в това обединение – сподели той. – Аз не съм доволен от партиите. Мисля, че партиите забравиха за хората, забравиха за нещата от живота и много от нещата, които ние поставяме като проблематика, партиите не ги мислят, няма ги дори в техните мечти. Освен, че имаме нотка на амбиция, ние имаме и нотка на отчаяние. Защото нямаме време вече. Няма за кога да ги чакаме да се натуткат всичките партии, всичките администрации и реално да вземат да работят.“ Според арх. Валерий Колев, няма опонент на местната власт. И допълни с огорчение: “Няма какво да покажа на моите гости в Шумен!…“

“Силата на независимите граждански сдружения се измерва в смелостта им да изправят управляващите пред отговорност и да защитават интересите на обществото” – това показа във Фейсбук-страницата на “Обединени за Шумен” Бисерка Йовчева.

Николай Калев също призова: “Да бъдем смели в своята гражданска позиция!“ Той подчерта, че сдружението е надпартийно, то няма да има съдебна регистрация, няма да има членски внос, участието в него е доброволно, а с решенията си то ще подпомага местната власт.

Журналистката Красимира Петкова подчерта, че новото сдружение не е политически проект, то е открит формат за всички, които искат да членуват в него. Целта му е да подпомага местната власт за развитието на Шумен и региона с анализи, предложения и най-вече с подкрепа на каузи.

Д-р Петко Загорчев сподели 5-годишната си борба като шеф на Спешното отделение в “МБАЛ – Шумен”, за да придобие то съвременен облик, както и за актуалните проблеми в българското здравеопазване.

Някак много свеж поглед на нещата придаде изказването на младата Грациела Стоянова, която е завършила “Връзки с обществеността”. “Това, което сте решили да правите, е много красиво!” – заяви тя и допълни, че не трябва да се обръща внимание на всякакви опити за манипулация на общественото мнение.

Накрая беше съобщено, че през юли членовете на „Обединени за Шумен“ ще се съберат отново, за да представят вижданията си за развитието на Шумен по сектори – култура, образование, градоустройство, здравеопазване и други.

Снимка Илиян ИЛИЕВ, ШУМ.БГ

705 преглеждания