Община Шумен остана без представител в новия парламент

Споделете с:

За пореден път община Шумен остава без народен представител в избрания на 2 октомври роден парламент, алармираха от местната структура на ПП „Български възход“.

Както знаем, 30 МИР – Шумен е 6-мандатен избирателен район и депутатските места бяха разпределени между четири партии.

ДПС имат двама представители – Мустафа Карадайъ и Хамид Хамид. Лидерът на движението Карадайъ избра да бъде народен представител от Шумен вместо от родния Кърджали. Хамид пък е роден в село Сини вир, община Каолиново.

На второ място в класацията, според вота на избирателите в Шуменска област, с две депутатски места е коалицията на ГЕРБ-СДС. Илтер Бейзатов е представител на община Венец, а Ралица Тодорова, която скоро стана областен координатор на ГЕРБ, е представител на община Каспичан.

Водачът на листата на ПП „Продължаваме промяната“ академик Николай Денков също е избрал Шумен пред София.

Не беше изненада, че и народният представител на БСП от Шумен ще бъде Иван Ганчев, който е от община Нови пазар, след като водачът на листата Иван Иванов избра да бъде депутат от русенската листа.

От „Възраждане“ бяха най-близо до един от мандатите, но и там водачът на листата им беше общински съветник от Варна.

Тук е мястото да припомним, че единствено КП „Български възход“, които заемат шесто място в община Шумен с 4.86 %,  имаха реален шанс да представляват интересите на шуменци и цялата област в лицето на Радослав Кърджиев.

Г-н Кърджиев информира, че много скоро започват с изграждането на местната структура. Също така той обеща народни представители от КП „Български възход“ често да посещават Шуменска област и да помагат до колкото е възможно за разрешаване на проблемите тук.

 

741 преглеждания