Славея Иванова със специална награда в Казахстан

Споделете с:

Чаровно младата и неудържимо талантливата шуменска певица Славея Иванова за втори път тази година много успешно представи България и родния си град на международната сцена в Казахстан. След като през април тя спечели Гран При на XIX международен конкурс за вокални изпълнители “Алтын микрофон – 2022” (“Златен микрофон”) в град Костанай, сега тя заслужи и специалната награда на Международния конкурс за изпълнители на песни на известния композитор Бейбит Оралулы “Елiм Менiм” в град Актобе.

На сцената на най-източния европейски град в Република Казахстан се изявиха 24 участници – професионалисти на възраст от 18 до 35 години, представители на седем държави – България, Израел, Армения, Киргистан, Беларус, Узбекистан и домакините. Според регламента, в първия тур те трябваше да изпълнят песен на композитора Бейбит Оралулы, а във втория – песен по избор.

Журито присъди на Славея специалната награда – диплом и премия от 100 000 тенге (парична единица в Казахстан – тази сума по обменния курс на 11 юни 2022 г. се равнява на 423.98 лева). Разбира се, организаторите на конкурса поеха също пътните и останалите разноски по престоя в Казахстан на всички поканени изпълнители от чужбина.

301 преглеждания