Сред приоритетите на “Български възход” e използването на минералната вода в Мараш за лечебни цели

Споделете с:

Изграждането чрез публично-частно партньорство на СПА комплекс в село Мараш, в който да се провеждат и лечебни процедури с минералната вода с доказани лечебни качества е сред приоритетите на коалиция “Български възход” в Шуменския регион.

Минералната вода е с температура 67°, дебит 2 000 000 литра в денонощие, високо минерализирана, с висока концентрация на калций, магнезий, йод, флуорид и бром. По химически състав и лечебни свойства може да се сравнява само с известните в цял свят минерални води на балнеолечебните курорти в Карлови Вари. Минерализацията на извора в Мараш дори е по-висока от тази на минералните води в Карлови Вари при същия химически състав.

След две години COVID вълни и развитието на пост ковид синдром, който отключи множество различни заболявания сред преболедувалите, се засили необходимостта от провеждането на балнеолечения. Минералните води в Мараш и Върбица са подходящи за развитието на такъв тип туризъм, който ще се съчетае с културния туризъм в Плиска, Велики Преслав, Мадара, Стария град в Шумен и паметника “Създатели на българската държава”.

Ние от коалиция “Български възход” направихме среща с населението на село Мараш, изслушахме за натрупаните проблеми и започнахме да помагаме веднага.

Включихме се активно в организираното от кмета на Мараш и неправителствената организация „Ние, гражданите“ почистване на района около извора.

Организирахме среща между представители на „Ние, гражданите” и г-н Стефан Янев, на която лидерът на “Български възход” беше също запознат с натрупаните проблеми в Мараш. Той изрази мнение, че това не е единственият случай за подобно безхаберие и безстопанствено отношение към националните богатства.

Г-н Янев пое ангажимент да подкрепи всички усилия на населението на Мараш за развитието на региона.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

125 преглеждания