Стартираха Общинските ученически игри в Шумен

Споделете с:

Под традиционната егида на ЦПЛР-УСШ “Хан Крум” днес в Шумен стартираха Общинските ученически игри.

Началото беше поставено с най-масовия спорт – футболът, а мачовете се играха на новото тренировъчно игрище до градския стадион “Панайот Волов”. На първата среща във възрастовата група на учениците от 5 до 7 клас между отборите на Второ основно училище “Д-р Петър Берон” и Трето основно училище “Димитър Благоев” присъства и Даниел Даулов – старши експерт по младежки дейности, спорт и туризъм в община Шумен. Мачът завърши с убедителна победа за Второ основно училище с 6:0. В следващия двубой на терена съставът на СУ “Йоан Екзарх Български” разгроми с 18:0 тима на Шесто основно училище “Еньо Марковски”. В третия мач за деня представителите на СУ “Сава Доброплодни” надделяха с 3:2 над футболистите от СУ “Васил Левски”.

Утре ще се играят полуфиналите и финалът.

Същевременно утре на градския стадион “Панайот Волов” ще се организират и състезанията по лека атлетика. В групата на учениците от 5-7 клас ще участват момичета от 2 училища, при учениците от 8-10 клас ще се състезават юноши и девойки от 3 училища, а при 11-12 клас ще се включат лекоатлети от 6 училища.

Футболната надпревара продължава за учениците от 8-10 клас на 14 ноември. Тогава се предвиждат срещите на СУ “Сава Доброплодни” – СУ “Йоан Екзарх Български”, ПГМЕТТ “Христо Ботев” – ПЕГ “Никола Вапцаров”, ППМГ “Нанчо Попович” – СУ “Панайот Волов”, а отборът на ПГСАГ почива.

На 16 ноември с мача между съставите на ПГИ и ПГСАГ продължава футболният турнир за учениците от 11-12 клас. На 17 ноември ще играят СУ “Трайко Симеонов” – ПЕГ “Никола Вапцаров” и ПГССХТ – ПГМЕТТ “Христо Ботев”.

Междувременно днес се състояха и първите тренировки по волейбол, под ръководството на ЦПЛР-УСШ “Хан Крум”, в новата зала до градския стадион “Панайот Волов”.

 

405 преглеждания