Фехтовална академия “Волов” продължава да създава звезди

Споделете с:

Новото ярко попълнение в съзвездието на Фехтовална академия “Волов” се казва Калина Сотирова, която днес навършва 10 години. Тя е наследила спортния дух на своя баща проф. Чавдар Сотиров, който е заместник-ректор на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

Калина триумфира безапелационно и зае първото място при 11-годишните момичета на провелото си в Националната спортна академия “Васил Левски” в София състезание – кръг за купа “България”. Тя се класира и трета при по-големите 13-годишни момичета заедно с Николета Николова – сестра на многократния шампион Вичко Николов, който вече е в треньорския състав на “Волов”.

От общо 6 състезания през уикенда “Волов” изигра 3 финала и извоюва 7 медала, което го прави водещ фехтовален клуб в България на оръжието рапира.

Другите медалисти са Велислав Великов със сребро, Росен Великов и Мартин Терзиев с бронз при 15-годишните и Венелин Николов със сребро при 13-годишните. Добра игра и клубен стил показаха и всички останали.

Целият треньорски състав на „Волов“ благодари за приятните емоции в поредния успех на клуба и най-сърдечно поздравява рожденичката Калина!

418 преглеждания