Шуменски национали атакуват “зоната на медалите” в Евро 2022 по кикбокс

Споделете с:

Двамата опитни национали от СК “Шуменска крепост” Полина Галинова и Георги Атанасов утре ще излязат на ринга в турския морски курорт Анталия в четвъртфиналните си двубои на Евро 2022 по кикбокс за мъже и жени в стила “лоу кик”. Техни съперници са състезатели от Франция и Словакия. Полина е в категория до 56 кг, а Георги – до 71 кг. При успех двамата ще влязат в “зоната на медалите”.

Георги Атанасов стартира с победа над представител от Черна гора в осминафиналната си среща в еврошампионата.

В Европейското първенство в шестте различни стила по кикбокс на ринг и татами за мъже, жени и ветерани участват общо 864 състезатели от 39 държави, като в различните категории те ще изиграят 986 срещи.

Българският национален отбор се представя от 26 бойци – 22 мъже и 4 жени (3 са носителки на световни титли, като сред тях е и Полина Галинова), и с един ветеран.

Делегацията ни е водена от президента на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов, както и от четиримата национални  треньори, сред които е и председателят на СК “Шуменска крепост” Галин Методиев. В Турция ще имаме и петима рефери.

На предишното Европейско първенство, което се проведе в Словения през 2018 г., България спечели общо 11 медала – 1 златен, 5 сребърни и 5 бронзови медала.

 

411 преглеждания