В Деня на българския спорт СК “Шуменска крепост” участва в държавно първенство

Споделете с:

На 17 май, когато се отбелязва Денят на българския спорт, елитни бойци на СК “Шуменска крепост” заминават за град Севлиево, където до 19 май ще се състои държавното първенство по кикбокс в най-атрактивния стил К-1 за всички възрастови групи.

На ринга в спортна зала “Дан Колов” ще се борят за разпределение на медалите многократни носители на шампионски титли от шуменския клуб: при 13-14-годишните момичета в категория до 48 кг Никол Мартинова, при девойките младша възраст на 15-16 години – Хелин Хасан в категория до 56 кг, при юношите младша възраст – Габриел Чергански до 63.5 кг, при юношите старша възраст – Джан Нури до 60 кг, при девойките старша възраст – Йолина Димитрова до 65 кг, при мъжете в категория до 71 кг – Виктор Ганчев и Виктор Иванов, а до 75 кг – Георги Атанасов.

Първенството е и квалификация за попълване на националните отбори на България, които ще се представят на Световното първенство за кадети в Будапеща – Унгария и Европейското първенство за мъже и жени в Атина – Гърция.

Поради липса на съпернички в нейната категория звездата при жените на СК “Шуменска крепост” Полина Галинова няма да излезе на ринга, а ще бъде част от треньорския състав. Наставник на шуменския клуб е Галин Методиев, а заедно с него ще бъдат треньорите Християн Тотев, Хасан Алпер и Милен Недев.

Нека да поздравим състезателите на СК “Шуменска крепост” с днешния празник на българския спорт и да им пожелаем все така да бъдат сред лидерите в Българската конфедерация по кикбокс и муай тай!

Снимка Стоян Стоянов, БНР – Радио Шумен

693 преглеждания