Елитни бойци на СК “Шуменска крепост” ще се борят за Световната купа

Споделете с:

Двама млади национали от СК “Шуменска крепост”, водени от своя клубен треньор Галин Методиев, заминават утре за унгарската столица Будапеща, където от четвъртък до неделя ще се проведе най-престижната Световна купа по кикбокс от календара на Международната федерация WAKO.

Мариян Петков ще дебютира при мъжете на световния ринг в категория до 86 кг в стила “лоу кик”, а Атанас Ханджиев – при юношите старша възраст в категория до 67 кг в стила К-1.

Елитните ни бойци се готвиха при домашни условия. Галин Методиев подчерта, че много за подготовката са помагали треньорът Християн Тотев и други състезатели в шуменския клуб, които са влезли в ролята на спаринг-партньори в тренировъчната зала.

Българският отбор се води от председателя на БККМТ Галин Димов, като амбицията на всички е страната ни да се опита да защити завоюваното второ място в комплексното класиране през миналата година.

Очаква се изключително оспорвано състезание в Унгария, което ще бъде последна проверка за нашите национали преди участието им на Европейското първенство за кадети през месец август в Истанбул и Световното за мъже и жени през месец ноември в Албуфейра, Португалия.

Световната купа в Унгария е един от най-елитните и най-стари международни турнири – част от световните серии на WAKO, с огромно значение за ранглистата на състезателите.

2 320 преглеждания