Фехтовална академия „Волов“ триумфира в „Града под тeпетата“

Споделете с:

Шуменецът Чепишев “открадна” Купа „Пловдив“

Отминалите почивни дни не бяха време за почивка, а за оспорвана надпревара, в която рапири кръстосаха повече от 60 състезатели по фехтовка в Пловдив, където се проведе кръг от Купа “България”. Фехтовална академия „Волов“ се представи с 16 състезатели, които триумфираха във всички възрастови групи при момчетата и при жените до 20 години.

Най-оспорвана и атрактивна беше битката при титаните – мъже до 20 г., където след множество инфарктни битки, лицето на академия „Волов“ Васил Чепишев се пребори, за да “открадне” златната купа, която отпътува към Шумен.

Изключително добро представяне демонстрираха и младите надежди Мартин Терзиев и Теодор Тодоров, които се класираха, съответно – втори и трети на почетната стълбица, на която Мартин зае позиция за група, която е по-горна възрастова.

По традиция медал донесе и една от звездите сред жените – София Цонева, на която малко не й достигна за златото. Софи успя да завоюва второ място при девойките до 20 години.

Няма как да не споменем и доброто представяне на Росен Великов, титуляр в групите до 15 години,  за който само един туш бе фатален за класиране на полуфинал при мъже до 20 г.

Треньорският състав – Николай Николов и Симеон Чепишев, благодарят на всички за доброто представяне и поредния повод за гордост с възпитаниците на „Волов“.

513 преглеждания