Шуменски квартет на световното първенство по фехтовка

Споделете с:

На световното първенство по фехтовка за младежи и девойки, кадети и кадетки в Пловдив участваха четирима млади шуменци – по двама национални състезатели на оръжието рапира от Фехтовална академия “Волов” и от спортния клуб по фехтовка “Шумен 1951”.

В индивидуалното класиране при младежите най-предно класиране записа Васил Чепишев от “Волов”. Той раздели 137 място с Туна Алп Коркмаз от Турция. Чепишев излезе от групите с две победи и четири загуби, а в елиминациите отстъпи в първия си двубой пред Николей Шоун Фелипе от Филипините с 10:15.

София Цонева от “Волов”, която за трети път участва на световно първенство, не успя да стигне до елиминациите, след като в групите не записа нито една победа и в крайното класиране раздели 147 място с Катя Трчин от Хърватия.

Сара Младенова от СКФ “Шумен 1951” също претърпя шест загуби в групите и раздели 152 място с Хана Шик Мендес от Коста Рика.

Виктор Лечев от СКФ “Шумен 1951” записа шест поредни загуби и раздели 192 място с Лука Крайцигер от Словения.

Отборно при девойките на рапира България бе представена от 4 състезателки, сред които две бяха от Шумен – София Цонева и Сара Младенова. В първия си двубой от елиминациите, за място сред най-добрите 32, фехтовачките ни победиха Нова Зеландия с 45:44. В следващата среща българките се изправиха срещу изключително силния отбор на Италия и отстъпиха с 5:45, което ги изпрати на 31 място в крайното класиране.

При младежите в отбора ни на рапира също бяха включени двама шуменци – Васил Чепишев и Виктор Лечев. Той завърши на 43 място от 44 тима. В първия кръг от елиминациите фехтовачите ни отстъпиха пред Швеция с 18:45.

 

601 преглеждания