Шуменски кикбоксьори ще разпределят титлите в стила “К-1”

Споделете с:

Под легендарното си мото: “От Шумен започва България!” отборът на СК “Шуменска крепост” тръгна днес за Пловдив с неотменната си амбиция да докаже за пореден път, че е водещ клуб по кикбокс у нас. Тринадесет състезатели, от които петима са обличали националния екип, ще излязат утре и в неделя на ринга в спортна зала “Сила” в Града на тепетата, за да разпределят шампионските титли и медалите в стила “К-1”.  Това е последното държавно първенство от спортния календар на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай за 2022 година.

В различните възрастови групи и категории ще се представят Никол Мартинова, Хелин Хасан, Габриела Василева, Александра Христова, Йолина Димитрова, Павлина Димитрова, Полина Галинова (която само след две седмици ще участва и в Европейското първенство по кикбокс за жени в Турция), Теодора Тодорова, Габриел Чергански, Джан Нури, Мирослав Атанасов, Атанас Ханджиев и Мариян Петков.

На старши треньора Галин Методиев ще помага опитният Християн Тотев, заедно с Никола Николов и Виктор Иванов, които ще дойдат специално в Пловдив от София.

По време на състезанието от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай ще бъдат отличени тримата национали от СК “Шуменска крепост” Мариян Петков, Теодора Тодорова и Йолина Димитрова, които спечелиха, съответно – златен, сребърен и бронзов медал, и допринесоха България да стане за първи път в своята история световен шампион. Преди броени дни на тържествена церемония в София почетен плакет на Министерството на младежта и спорта получи и наставникът на СК “Шуменска крепост” Галин Методиев, който е и в треньорския щаб на националния отбор, за принос към успехите на българските състезатели на Световното първенство по кикбокс за деца, кадети, юноши и девойки в Йезоло, Италия.

698 преглеждания