Избраха най-добрите спортисти, треньори и отбори за 2022 година

Споделете с:

Определиха 10-те най-изявени спортисти, треньори и отбори на Шумен в класацията за спортист на годината. Днес в общинската администрация бяха обобщени резултатите от гласуването, в което се включиха 15 спортни клуба, медии в града и представител на Община Шумен.

Ето и имената на десетте спортисти, подредени по азбучен ред: Васил Чепишев (фехтовка), Виктор Иванов (ММА), Виктор Колев (карате), Виктор Лечев (фехтовка), Иван Иванов (карате), Калоян Марчев (карате), Кристиян Иванов (карате), Летисия Димитрова (конен спорт), Мариян Петков (кикбокс) и Трифон Илиев (лека атлетика).

За треньор на годината са номинирани (по азбучен ред): Галин Методиев от СК „Шуменска крепост“, Даниел Димитров от СКК „Киокушин“, Деян Димитров от шахматния клуб „Шумен“, Красимир Събев от СК „Лека атлетика“, Младен Младенов от фехтовалния клуб „Шумен-1951“, Станислав Дечев от ККС „Кабиюк“ и Станислав Димитров от СКК „Киокушин-Шумен“.

За отбор на годината са предложени (отново по азбучен ред) мажоретният състав на СКХГ „Ритмик“ и мъжкият хандбален отбор „Шумен-61“.

За ветеран спортист е номинирана лекоатлетката Каролина Николова. По традиция в класацията ще бъдат отличени и талантливи млади състезатели на възраст до 14 години.

Най-успешните шуменски спортисти за 2022-ра година ще бъдат наградени на официална церемония, която ще се състои на 20 декември от 18.00 часа в зала „Арена Шумен“.

295 преглеждания