Младите таланти на Ученическата спортна школа превзеха зала “Арена Шумен”

Споделете с:

На 17 декември се проведоха коледни турнири по баскетбол и хандбал с над 320 школници от НУ „Княз Борис I“, НУ „Ил. Р. Блъсков“, ІІ ОУ „Д-р П. Берон“, ІІІ ОУ „Димитър Благоев“, СУ „Панайот Волов“, СУ „Васил Левски“,  СУ „Сава Доброплодни“ и СУ „Й. Е. Български“.

Събитието започна с турнир по баскетбол, където младите таланти бяха разделени по възрасти и пол, като при най-малките групи – предучилищна възраст, първи и втори клас участваха в смесени отбори.  Децата показаха висок спортен дух и добри похвати в елементите на играта под зоркия поглед на своите учители Иванка Крумова и Росен Иванов.

Турнирът бе уважен от ръководството и състезатели от мъжкия отбор на баскетболен клуб „Шумен“, които показаха атрактивни отигравания и  активно помагаха на най-малките да направят своите първи „космически забивки“.

Коледният турнир продължи с възпитаниците на  Мая Пешева и Антон Андонов от направлението по хандбал. Младите хандбалисти се раздадоха до край в оспорвани срещи.  Школниците показаха завидни умения във владеенето на топката, пасовете и стрелба във вратата. От четвърти клас играха на голямо игрище, а първи, втори и трети клас – на малки врати в смесени отбори.

Организаторите се бяха погрижили приятно да изненадат родителите със стрелба в кош и изпълнение на дузпи. Победителите получиха награди. Турнирът бе посетен и от Дядо Коледа, който раздаде лакомства и медали на всички участници. За доброто настроение се погрижи парти-агенция „Лъки“.

Официални гости на турнирите бяха проф. Стефан Базелков, Янко Янков и Звонко Папак. Всички единодушно изразиха своето възхищение от показаните умения на младите школници и са оптимисти за развитието на баскетбола и хандбала в града.

Благодарствени адреси връчи директорът на ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“ Людмила Любенова на учителите и официалните гости в знак на признателност за подкрепата.

427 преглеждания