“Алкомет” АД стартира екологичната инициатива “За чист Шумен”

Споделете с:

„За чист Шумен“  се нарича новата екологична инициатива на „Алкомет“ АД, която стартира днес. Целта е да превръщаме Шумен във все по-чисто и приветливо място за живеене, обявиха от компанията. Идеята е във всички шуменски учебни заведения да започне акция за събиране на употребявани алуминиеви кенчета, като същевременно учениците да научат повече за разделното събиране на отпадъци и рециклирането.

„Алкомет“ АД ще предостави брандирани съдове, които периодично ще бъдат освобождавани от отпадъка и количествата изкупувани от фирмата. На всеки съд има кратко обръщение от мажоритарния собственик на компанията Фикрет Индже, което гласи: „С грижа и обич за Шумен. Нашият град. Да го запазим чист за поколенията“.

Първите три учебни заведения, предали най-големи количества метал, ще бъдат финансово премирани в края на акцията с общо 6000 лева.

Началото на екоакцията се свързва със  Световния ден  на земята – 22 април, а ще продължи до края на календарната година.

Събраните кенчета ще бъдат претопявани и рециклирани в духа на целите на Европейския съюз за кръгова и зелена икономика.

От „Алкомет“ АД призовават учениците, техните родители и учители, както и всички граждани да се включат в екологичната кампания, за да остане градът ни приветлив и красив.

 

428 преглеждания