„Алкомет“ АД: Честит празник, металурзи!

Споделете с:

На 5 ноември от 60 години в България се отбелязва Денят на металурга. Обявен е за професионален празник на българските металурзи през 1963 година по повод влизането в експлоатация на Металургичния завод „Ленин“ в град Перник (1953 г.) и на Стопанския металургичен комбинат „Кремиковци“ (1963 г.).

„Алкомет“ АД отбеляза Деня на металурга на 3 ноември, като събра заедно работници, служители и приятели, създавайки едно вълнуващо събитие.

Денят започна с тържество, станало традиция в многогодишната история на „Алкомет“ – изпращане на работници в заслужен отдих. Това са хора, отдали своя трудов живот за развитие на компанията,  жертвали много в личен план, за да бъде днес „Алкомет“ това, което е. С много емоция, топлота и човешка гордост премина срещата. Мажоритарният собственик на завода Фикрет Индже им благодари сърдечно и топло за огромния им дял за развитието на фирмата и им връчи подаръци.

В по-късните часове „Алкомет“ събра своите служители на фирмено парти, което се превърна в истинско празненство. Дискотечна обстановка, балетно шоу и изключителното изпълнение на певицата Емилия направиха вечерта незабравима.

„Миналата година „Алкомет“ беше обявен за инвеститор номер 1 в България от президента Румен Радев. Този приз беше връчен за вас и вашия труд. Тази година е малко по-трудна, но за мен това е временно явление и силно се надявам бързо да отмине. Вече знаете, че ни очакват много сериозни инвестиции, както във Валцов така и в Пресов цех. Ако успеем да реализираме плановете си, „Алкомет“ ще се издигне на световно ниво. Всичко това ще стане с вашата помощ. Ние закупуваме машини и инвестираме в тях, но най-ценният актив сте вие. Без вас нищо не би било възможно. Затова искрено ви благодаря“ – с тези думи Фикрет Индже изрази своята благодарност и признателност и  откри вечерта.

3 316 преглеждания