Допълнителни контейнери за текстил са поставени на няколко места в Шумен

Споделете с:

От Община Шумен информират, че на пет места в града е увеличен броят на съдовете за събиране на ненужни дрехи и обувки поради по-интензивното им използване от гражданите в районите на тези локации. По още един контейнер е поставен на ул. „Съединение“ (на паркинга източно от сградата на общината), на ул. „Панайот Волов“ (кръстовището с ул. „Вит“ до детската площадка), на ул. „Каварна“ (до детска градина „Космонавт“), на ул. „Тракия“ (на кръстовището с ул. „Родопи“) и на ул. „Самара“ (срещу СУ „Трайко Симеонов“).

Новата организация по местоположение на контейнерите се въвежда от общинската администрация след искане на фирмата, която ги обслужва. Причина за преместването е, че на някои места в града съдовете се използват по-малко и често стават обект на вандалски посегателства. Заради това беше взето решение част от тях да бъдат преместени и разположени на други места, където се ползват от по-голям брой граждани.

Събраните количества дрехи и обувки в контейнерите се сортират и предават за последваща обработка. От общинската администрация напомнят, че разделното събиране спомага за опазване на околната среда от замърсяване и води до намаляване на депонираните отпадъци.

Пълният списък с всички места, където са поставени контейнери за събиране на дрехи и обувки, може да бъде видян в сайта на Община Шумен в секция „Разделно събиране на отпадъци“ – категория „Контейнери за събиране на дрехи и обувки“.

348 преглеждания