Министър Богданов посети БТТИК

Споделете с:

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов посети Българско-турската търговско-индустриална камара (БТТИК) и се срещна с представители на бизнеса от региона.

На срещата присъстваха Фикрет Индже – основател и почетен председател на Камарата, и водещи представители на бизнеса, сред които Яшар Сьонмез – председател на Борда на директорите на „Сарк България“ АД (Sarkuysan A.Ş. /САРК България АД) и заместник-председател на УС на БТТИК, Бранимир Младенов – член на УС на БТТИК, Мудин Ниязи – административен мениджър на „Сарк България“ АД (Sarkuysan A.Ş. /САРК България АД), Ахмед Ахмедов – финансов мениджър на „Камбро Озай БГ“ ЕООД, Неджметин Арман – генерален мениджър и регионален директор на “ДЮРА ТАЙЛС БГ” АД, както и Емрах Сазак и доц. д-р Менент Шукриева от БТТИК.

Министър Богданов отбеляза, че срещите с бизнеса не случайно стартират от Шумен. „Започваме от Северна България, която с приемането ни в Шенген ще е един от основните бенефициенти на инвестиционни проекти, защото ще бъдат осигурени по-добри логистични връзки по коридорите Север и Юг“, каза Богданов.

В лицето на Министерството на икономиката, на българското правителство, вие ще имате един надежден партньор. Може да разчитате на нашата подкрепа“, заяви още министърът.

Представителите на бизнеса разказаха за дейността и продукцията на компаниите, както и за бъдещите си инвестиционни планове. Споделиха за проблемите си с липсата на квалифицирана работна ръка, процедурите за достъп до пазара на труда в България, транспортните разходи и др. На срещата бяха обсъдени актуални икономически проблеми, както и темата за инвестициите във възобновяеми енергийни източници, насърчителните мерки и изискванията в тази област.

В срещата взеха участие и проф. д-р Христо Христов – областен управител на област Шумен, Христо Павлов – заместник областен управител на област Шумен, Бюнямин Хасан – народен представител от ПП-ДБ.

Яшар Сьонмез, зам.-председател на УС на БТТИК, поднесе плакет на министър Богданов в знак на благодарност за осъществената среща и договореното сътрудничество.

309 преглеждания