Откриха „Ваканция и Спа експо“

Споделете с:

Министърът на туризма Илин Димитров посети по-рано днес щанда на Община Шумен в първия ден на Международното туристическо изложение „Ваканция и Спа експо“. 39-ото издание на форума беше открито в 10.00 часа в Интер експо център в София. По време на представянето на шуменския щанд министърът обяви, че през месец март ще проведе неформална среща с представителите на туристическия бизнес в община Шумен.

„Земя на първите“ е мотото, под което организаторите представят първите за България събития в областта на държавността, образованието, културата и стопанския живот, които са се провели в Шумен, както и богатото историческо наследство на региона. В програмата е предвидена и специална томбола със 150 атрактивни награди. Късметлиите могат да спечелят печатни и сувенирни материали на туристическите обекти, които се намират на територията на община Шумен. От Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ са подготвили и ваучери за посещение на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“. Участниците в томболата имат шанса да спечелят и необикновена фотосесия в Сребровата къща, която е част от „Стария Шумен“. Там, с помощта на професионално осветление и техника, посетителите ще могат да се пременят с някои от 130-те автентични ретро костюми и да се снимат за спомен.

Сред наградите са също посещение и дегустация във винарската изба в шуменското село Царев брод, където се произвежда бяло вино от българския сорт грозде „Гергана“, създаден през 1976 година. Днес избата „Царев брод“ го възражда като екзотичен пример от недалечното минало, а лозовите масиви на винарната са единственото място в страната, където се отглежда този сорт грозде и се предлага виното „Гергана“.

348 преглеждания