Позиция на ТЕСИ относно военния конфликт между Русия и Украйна

Споделете с:

Уважаеми партньори,

Като мултинационална компания, ние в ТЕСИ категорично осъждаме продължаващата военна инвазия на територията на Украйна и се присъединяваме към призива на международната общност за мир.

Поради произтичащата несигурност, временно сме преустановили доставките на стоки и търговска дейност в Украйна, Русия и Беларус до разрешаване на текущата ситуация.

Междувременно сме изключително загрижени за нашите хора, техните семейства и всички потърпевши от ужаса и последствията на войната. В постоянна комуникация сме със служителите на ТЕСИ и сме предложили всякаква помощ, от която биха имали необходимост.

Що се отнася до екипа ни в Украйна това включва предложение за релокация на тях и семействата им, както и храна и подслон.

На колегите ни в Русия сме гарантирали непроменени условия на труд в настоящото време на несигурност.

Дарили сме електрически бойлери, отоплителни и домакински уреди за оборудване на жилища за украински бежанци в България.

В комуникация сме с правителствени и неправителствени организации с цел съдействие за посрещане на нуждите от първа необходимост на бежанците, като сме предложили и възможности за работа в ТЕСИ.

Дотолкова, доколкото веригата ни на входящи доставки не е пряко засегната от военния конфликт, производствената и търговската ни дейности на другите пазари продължават да бъдат стабилни.

Следим отблизо динамиката на ситуацията и предприемаме проактивни мерки с цел осигуряване на нормалното функциониране на бизнеса ни. Надяваме се на бързо разрешаване на конфликта и установяване на мир.

Бъдете здрави,

Ръководството на ТЕСИ

192 преглеждания