Продуктови премиери на TESY

Споделете с:

Термодинамичен бойлер АquaThermica Compact, термопомпа MultiThermica и електрически конвектор FinEco Glass Cloud с AirSafe технология са новите попълнения в портфолиото на компанията през 2023 г.

През последното десетилетие TESY демонстрира устойчиво развитие, внедрявайки широка гама от продукти в 4 категории и патентовани технологични решения, които са в пълно съответствие със съвременните изисквания за енергийна ефективност и екологичност. Тази година продуктовото портфолио на компанията се разширява с термодинамичен бойлер за стенен монтаж TESY АquaThermica Compact, термопомпа за отопление, охлаждане и битова гореща вода TESY MultiThermica и електрически конвектор TESY FinEco Glass Cloud с AirSafe технология.

Тенденции:

Какво показват данните на EHPA за пазара на термопомпи в Европа

  • 37 % увеличение на продажбите на термопомпи в EС през 2022 г.
  • 3 милиона термопомпи, продадени в ЕС през 2022 г.
  • Най-бързо развиващите се пазари за термопомпи през 2022 г. са Полша /+102 %/, Нидерландия /+80 %/, Белгия /+66 %/.
  • В Европа са спестени 52 млн. тона CO₂ емисии, благодарение на термопомпите, които се използват за отопление и генериране на топла вода.
  • Около 20 млн. термопомпи са инсталирани към момента в ЕС
  • 16 % от жилищните и търговски сгради в Европа се отопляват от термопомпи

Хората търсят едновременно надеждно решение за отопление, охлаждане и битова гореща вода, което да съчетава постигане на енергийна ефективност и енергийна независимост на домакинството. Част от домакинствата и компаниите вече произвеждат сами енергията, която потребяват. Потребителите демонстрират и екологични съображения, свързани с климатичните промени, в избора си на уреди за дома. В унисон с тези тенденции индустрията за „Отопление, вентилация и климатизация“ (ОВК) се реформира. Геополитическите процеси изиграха ролята на катализатор, ускорявайки преминаването от отоплители на твърди и фосилни горива към електричество. Навиците за потребление на уреди с възобновяема енергия играят все по-сериозна роля на глобално ниво. Това е най-силно валидно за страните от Европейския съюз, които съблюдават множество директиви за енергийна ефективност, както и за по-развитите в икономически план западноевропейски държави.

TESY отговаря на тези тенденции с подходящи решения, като допринася и за развитието на категориите на термопомпите за отопление и битова гореща вода, термодинамичните бойлери и електрическите конвектори.

Премиера през 2023 г.:

TESY MultiThermica – термопомпа за отопление, охлаждане и битова гореща вода

TESY MuliThermica е термопомпа въздух-вода, която ефективно използва наличната топлина от околната среда, която служи като възобновяем, чист и безплатен източник на енергия, за да генерира отопление и топла вода. TESY MultiThermica работи с електрическа енергия за подпомагане на процеса, но основната част от произведената топлина произлиза от въздуха. Само 25 % от енергията, използвана от термопомпата, се осигурява от електричество, като останалите 75 % се генерират от околната среда чрез въздуха. Чрез обръщане на работния цикъл, термопомпата може да охлажда помещенията през лятото на същия принцип – извлечената отвътре топлина се извежда навън. Освен това, чрез интегриране на фотоволтаични и соларни инсталации, системата може да се захранва от възобновяеми енергийни източници, осигурявайки напълно устойчиво и екологично решение.

Нивото на ефективност на термопомпите се определя от Коефициента на Трансформация COP (Coefficient of Performance), който нарежда TESY MultiThermica сред първенците с енергиен клас А+++, най-високият в категорията.

TESY MultiThermica запазва своята висока ефективност при широк температурен диапазон. Тя може да работи успешно и да доставя отопление и гореща вода, дори при екстремно ниски температури до -25°C.

Термопомпите TESY MultiThermica работят ефективно с подово отопление, както и с вентилаторни конвектори. Те са тихи и могат да бъдат инсталирани навсякъде, без да смущават комфорта на дома.

Премиера през 2023 г.:

TESY АquaThermica Compact – термодинамичен бойлер

TESY AquaThermica Compact е иновативна гама термодинамични бойлери за производство на битова гореща вода с висока енергийна ефективност и нов екологичен хладилен агент.

AquaThermica Compact вклюва модели с обеми 100 и 150 литра за стенен монтаж. Продуктът работи с възобновяеми енергийни източници, което води до 75 % по-ниски разходи за подгряване на вода и минимални емисии на CO2 в сравнение с електрически бойлер със същия профил на източване.

AquaThermica Compact е сред продуктите с най-висок Коефициент на Трансформация (COP – Coefficient of Performance) в Европа COP от 2,8 (A/W – 7oC/55 според EN16147 /100 л) и до 3,9 при най-благоприятните условия. Коефициент на Трансформация (COP – Coefficient of Performance) от 2,8 означава, че за всеки 1kW консумирана електроенергия термопомпата генерира 2,8kW топлинна енергия. Високият COP прави продукта допустим за субсидии и подходящ за всяка инсталация, при която максималната енергийна ефективност е задължителна.

AquaThermica Compact е с енергиен клас A+ и контролен панел с LED дисплей, интуитивен и удобен за използване, който позволява бърза настройка на всеки режим на работа в няколко стъпки. Не на последно място, стенните термодинамични бойлери AquaThermica Compact запазват и подсилват всички конкурентни предимства на серията AquaThermica:

  • широк работен температурен диапазон от -5 ºC до +43 ºC за входящия въздух в режим на термопомпа
  • широк работен температурен диапазон от -5 ºC до +43 ºC за входящия въздух в режим на термопомпа
  • допълнителен електрически нагревател за по-бързо затопляне и надеждна битова гореща вода (60 ºC само с термопомпа и до 70 ºC с помощта на нагревателя).

Премиера през 2023 г.:

FinEco Glass Cloud с AirSafe технология – електрически конвектор

Най-новият модел електрически конвектор от фамилията на TESY със скандинавски дизайн е FinEco Glass Cloud с бял стъклен преден панел, произведен от безопасно темперирано стъкло.

FinEco Glass е с характерния за моделите от тази продуктова фамилия тънък дизайн с дебелина от само 56 мм, който пасва навсякъде и внася допълнителна елегантност във всеки интериор. Разположението на решетката в задната част на конвектора допринася за т. нар. ефект на топлинната завеса, който прави уреда изключително подходящ за монтаж под прозорец, спирайки студения въздух, навлизащ отвън.

FinEco Glass е оборудван с патентованата от TESY иновативна технология за пречистване на въздуха AirSafe, която осигурява по-здравословна среда у дома, унищожавайки 98 % вируси и бактерии във въздуха чрез вградения UVA модул.

Освен изискан дизайн, FinEco Glass Cloud предлага множество вградени функции за пестене на енергия и за сигурност –  сред които функциите „седмичен програматор“, „отворен прозорец“, при която уредът се изключва, щом отчете рязък спад на температурата в помещението, функции за „адаптивен и отложен старт“ и други, постигайки най-висока сезонна енергийна ефективност, съгласно ErP директива 2009/125/EC (Energy-related products ErP).

Приложението MyTESY позволява лесна и интуитивна връзка с уреда, за по-ефективното му управление от всяка точка на света. Благодарение на приложението конвекторът може да се настрои и регулира спрямо нуждите и навиците на потребителя и ефективно да пести енергия.

FinEco Glass е с мощност от 1400 W и покрива отопляема площ до 18 м2.

 

1 744 преглеждания