„Традиции и иновации във винопроизводството“

Споделете с:

В Истанбул се проведе първото международно бизнес-академично събитие „Традиции и иновации във винопроизводството“, организирано от Българо-турската търговско-промишлена камара (BULTİŞAD) и Университетът по хранителни технологии под егидата на българското посолство в Анкара.

Водещи учени от Турция от Техническия университет в Истанбул, Анкарския университет, Университет „Чукурова“, Университет „Улудаг“, Университет „Айдън“ и Университет „Румели“ в Истанбул участваха в събитието, което предизвика голям интерес сред представителите на бизнеса и академичния свят.

Събитието започна с представяне на престижната магистърска програма PlovdivWineUni, разработена в партньорство със Световната организация по лозарство и вино (OIV) за обучение на висши мениджъри в областта на винопроизводството.

С пожелания за продължаване на съвместната работа от името на Управителния съвет на Пловдивския университет по хранителни технологии бяха връчени благодарствени плакети на Васил Вълчев – генерален консул на Република България в Истанбул, Фикрет Индже – учредител и почетен председател на БТТИК, Бурхан Немутлу – председател на УС на БТТИК, Зеки Саръбекир – председател на Турско-българския съвет при ДЕИК (Съвет за външни икономически връзки на Турция).

По време на събитието гостите дегустираха 3 различни вина от 3 региона на България.

420 преглеждания