Фикрет Индже: „Търсенето е по-голямо от нашия производствен капацитет!“

Споделете с:

„Алкомет” АД работи седем дни в седмицата, по 24 часа на ден и на двусменен режим”, заяви председателят на надзорния съвет на шуменската компания Фикрет Индже. „Сега търсенето на продукцията ни на пазара е по-голямо, отколкото ни позволява нашият производствен капацитет”, добави той. И уточни, че става въпрос за всякакъв вид изделия за пакетиране, които масово се търсят в разгара на пандемията от коронавирус.

Според г-н Индже, два фактора оказват влияние на този процес – първо, нарушиха се търговските връзки от Китай към Европа и, второ, всички държави в Европейския съюз поставиха за приоритет местните производители и започнаха да работят за собствения си бизнес. „Аз съм сигурен, че тези два фактора ще бъдат в плюс за „Алкомет” АД – каза Фикрет Индже. – Аз мисля оптимистично и винаги съм мислел така!”

Същевременно пандемията от Covid-19 се отрази изключително негативно на малките фирми и особено на тези от туризма. „Но трябва да се внимава! Преди всичко и на първо място трябва да мислим за здравето!” – подчерта г-н Индже. Той заяви, че два пъти е бил под карантина – веднъж в Турция и един път в България, общо 43 дни. „Със съпругата си останахме вкъщи и тези 40 дни минаха по-добре и от меден месец” – допълни с усмивка бизнесменът.

„Най-голямото ни желание е да мине пандемията без да пострада някой от служителите и работниците на фирмата. Досега не сме имали проблеми. В „Алкомет” АД работят общо 1100 работници и служители”, каза още Фикрет Индже. Той уточни, че на територията на компанията се изгражда нова сграда, купени са и по-голямата част от машините и оборудването. „След два-три месеца ще ви поканя там на обиколка“, обеща г-н Индже, който продължава да инвестира в нови производствени мощности и мечтае за поредния скок в обема на продукцията на „Алкомет” АД.

339 преглеждания