“Алкомет” АД отново подкрепя кампанията „С предпазен колан на задната седалка“

Споделете с:

Електронният вестник WWW.ZASHUMEN.BG е сред медийните партньори на “инспекторите по коланите”

 

“Алкомет” АД отново е партньор в кампанията „С предпазен колан на задната седалка“. Инициативата има за цел да изясни на деца от 1 и 2 клас в шуменските училища защо е важно да се ползват обезопасителните системи в автомобила, както и да се привлече вниманието на родителите да бъдат по-внимателни при шофиране. Благодарение на кампанията близо 1600 деца от община Шумен ще преминат през специално обучение.

На 21 ноември първите доброволци от “Алкомет” АД посетиха НУ „Илия Р. Блъсков“ и проведоха интензивно обучение на първокласниците. Децата участваха активно с въпроси и отговори и показаха много добри знания по пътна безопасност. В края на часа всички потвърдиха, че ще се возят само на задните седалки в автомобилите, на специално столче и с поставен колан. На финала получиха тениски и значки и приеха с радост и вълнение предизвикателството да станат „Инспектори по коланите“.

Днес бе проведено следващото обучение по пътна безопасност с всички второкласници от НУ “Илия Р. Блъсков”, които обещаха да “глобяват” всеки, който не си е поставил обезопасителния колан в автомобила!

Благодарим на доброволците от шуменската компания Айше Музаферова, Николета Митева, Весела Петрова, Велизара Боева, Клементина Радославова и Зюмра Адилова!

274 преглеждания