„Алкомет“ АД получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект

Споделете с:

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева днес връчи сертификат за приоритетен инвестиционен проект на „Алкомет“ АД по реда на Закона за насърчаване на инвестициите за проекта “Разширяване на продуктовия микс чрез инсталиране на линия за непрекъснато леене, линии за производство на профили, универсален фолиев стан и съпътстващи съоръжения“. Размерът на инвестицията е 136 285 000 лв. и се предвижда разкриване на 160 нови работни места в тригодишния период на изпълнение на проекта.

Инвестиционният проект е свързан с разширение на съществуващото производство в завода с цел разширение на продуктовата гама с производство на нови продукти, които да отговарят на актуалното търсене на пазара.

Инвестицията не само ще допринесе за разширяване на портфолиото, но и за съществено подобрение на качеството на произведените алуминиеви продукти, отговаряйки на нарастващите и строги изисквания на пазара.

„Работим целенасочено България да се утвърди като привлекателна дестинация за инвеститори с добри и предвидими условия. Подкрепяме компаниите в цялата страна да модернизират и разширяват производствата си“, коментира министър Стойчева на церемония в министерството на иновациите и растежа.

 

1 585 преглеждания