Фикрет Индже кани инвеститори у нас на форум в Истанбул

Споделете с:

„България е една от най-добрите дестинации за инвестиране“ – заяви Фикрет Индже, мажоритарен собственик на „Алкомет“ АД и почетен председател на Българо-турската търговско-индустриална камара на бизнес и инвестиционен форум в Истанбул, организиран днес от БАИ към Министерство на иновациите и растежа.
Във форума от българска страна участваха министрите на иновациите и растежа Александър Пулев, на туризма Илин Димитров и на здравеопазването Асен Меджидиев, а от турска страна – заместник-министърът на индустрията и технологиите д-р Четин Али Дьонмез.
Фикрет Индже посочи, че за първи път присъства на такава организация – трима български министри на форум за задълбочаване на отношенията с Турция. „Хората, които искат да инвестират в България, няма от какво да се притесняват. България е много добра дестинация за инвестиции, с много добри структури“ – обърна се Фикрет Индже към над 200 инвеститори, присъстващи на форума. Той призова турският бизнес да инвестира директно в индустриалните паркове в страната ни. „Аз съм щастлив да работя в България“, каза още Фикрет Индже.
В присъствието на 200 участници бяха организирани и двустранни срещи, на които бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между България и Турция в секторите автомобилостроене, здравеопазване, туризъм и балнеология.

440 преглеждания