Фикрет Индже – почетен гост на годишната среща на БАЛКАНТЮРКСИАД в Бурса

Споделете с:

В Бурса, Република Турция, се проведе юбилейната 30-та годишна среща на организацията БАЛКАНТЮРКСИАД – Асоциация на бизнесмени и индустриалци с корени от балканските страни и страни от източна Европа. Почетен гост на официалната вечеря бяха Фикрет Индже, собственик на „Алкомет“ АД и почетен председател на Българско-турската търговско-индустриална камара (БУЛТИШАД), както и председателят на Камарата Бурхан Немутлу. Гост на форума беше и посланикът ни в Анкара Н. Пр.  Ангел Чолаков.

При откриване на тържествената среща председателят на БАЛКАНТЮРКСИАД Фатих Шакир подчерта усилията на Асоциацията за укрепване на връзките с Балканите, като акцентира специално на ролята и мястото на България в тях.

В словото си пред над 300-та участници в срещата Фикрет Индже отдели специално място на възможностите, които България предлага на бизнеса за инвестиции, ниски данъчни ставки, стабилност на валутата, огромния пазар на Европейския съюз. Индже разказа и за собствения си път на бизнесмен и инвеститор в България.

Той говори за навлизането си в бизнеса и как работата във водещи компании в Турция му е осигурила значителни предимства в бъдещия му професионален път. Неговият опит, особено в Коч Холдинг, го е научил колко е важно да участва в проекти за социална отговорност и, че това е било много важно ръководство за него в бизнеса и живота. Той сподели, че през 1990 г. е създал собствената си компания, след 18 години опит в частния сектор и, че е направил значителна инвестиция в България след първото му посещение в страната. Върна се назад в годините и разказа за придобиването на собствеността на „Шуменско пиво“ и по-късно на „Алумина“ – днешният металургичен гигант „Алкомет“.

„Инвестирайте в България“, призова Фикрет Индже от трибуната на форума.

Като почетен председател на БУЛТИШАД, той увери потенциалните инвеститори, че няма да срещнат трудности в бюрократичните процеси, ако решат да вложат капиталите си в България. Той изрази готовността си да предостави всякаква помощ и информация на предприемачите и призова да се преодолеят съмненията и да инвестират смело в България.

Събитието събра на едно място бизнес-елита на тримилионна Бурса, която  през последните години се превърна в един от най-големите индустриалните центрове на Република Турция, а водеща роля в него заема БАЛКАНТЮРКСИАД. Всички официални и неформални срещи преминаха в дружеска и приятелска атмосфера.

2 734 преглеждания