Академик Николай Денков: “Ще съчетаем усилията на централната и местната власт, за да решим проблемите на Шумен”

Споделете с:

„Продължаваме промяната“ регистрира 12 кандидати за народни представители в 30 МИР – Шумен

“Ще съчетаем усилията на централната и местната власт, за да решим проблемите на Шумен.” С това се ангажира водачът на листата на „Продължаваме промяната“ (ПП) в Шумен акадeмик Николай Денков. Той и други лидери на политическата формация (Никола Минчев – бивш председател на Народното събрание, Калина Константинова – бивш вицепремиер и Иван Христанов – бивш заместник-министър на земеделието) разговаряха с граждани и представители на медии на пазара в Шумен.
„За да успеят по-големите проекти в града – за водния цикъл, за въздуха, за транспортните връзки, е необходима координация на по-високо ниво от това на общината и областта“, каза акад. Денков. Той може да помогне за ускоряване на процесите с осигуряване на национално и европейско финансиране – сфери, в които има богат опит.
Със своята експертиза в сферата на образованието акад. Денков ще бъде полезен за разрешаването на още един наболял проблем в региона – недостига на кадри за интензивно развиващата се Индустриална зона на Шумен. „Ще работим за развитието на професионалните гимназии и двете висши училища тук, за да обучават специалисти, необходими за местната икономика. По тези въпроси се чувствам подготвен“, заяви водачът на листата на ПП в Шумен.
Акад. Денков подчерта, че се е запознал задълбочено с проблемите на Шумен, още преди да се съгласи да се кандидатира за народен представител от този регион, и е сигурен, че ще може да съдейства за тяхното решаване.
Бившият министър на образованието и науката акад. Николай Денков коментира и наредбата за конкурсите за училищни директори, чието прилагане беше временно спряно от Висшия административен съд до произнасянето по жалба заради „субективизъм“. „Вие искате ли да имате директор на училище без лидерски качества, който не може да общува с екипа си“, попита акад. Денков събралите се журналисти. „Винаги, когато се избират ръководители, лидерските качества и умението за работа в екип се включват в оценката. Има методика за оценка от петчленно жури, която свежда субективизма до минимум“, обясни той.
„Продължаваме промяната“ регистрира 12 кандидати за народни представители в 30 многомандатен избирателен район – Шумен.
Водач на листата е бившият министър на образованието и науката акад. Николай Денков. Втори е подалият оставка преди броени дни от поста заместник-областен управител на Шумен Николай Колев. След него са проф. Нели Димитрова, Нели Георгиева, Захари Борачев, Анатоли Стрелков, Пламен Петров, инж. Иван Иванов, Стефани Стефанова, Хари Иванов, Богомил Петров. Дванадесети в листата е бившият областен управител д-р Владимир Йолов.
В отговор на въпроса за колко мандата се бори „Продължаваме промяната“ в Шумен акад. Николай Денков цитира Мечо Пух: „Колкото повече – толкова повече!“ Водачът на листата смята за нормално хората да гласуват с преференции и някой от кандидатите да мине по-напред при избора. „Важното е да убедим хората, че искаме да променим България към добро“, подчерта акад. Денков.
“Правителството на ПП направи първите стъпки към промяната. Нека да си довършим работата и да създадем нова България за нашите деца.”

 

 

247 преглеждания