Антоний Димов готви премиера на „Есхатологии“

Споделете с:

Представянето на стихосбирката „Есхатологии“ от Антоний Петров Димов е насрочено за 21 септември – четвъртък, от 17.30 часа в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Това е шестата книга от автора след „Съвсем“, „Вестибулария“, „е_ЛИПСА“, „Наръчник за творческо писане. Самоутвърждаване и птицевъдство“ и „Дивергенции“.

Изданието е финансирано от Общинския фонд „Култура“ на Община Шумен след участие в конкурс. Авторът също е вложил 200 лв. за печат.

Книгата ще коментира доц. Юрий Проданов от Шуменския университет. Ще прозвучи и откъс от литературно есе във видео формат от Мария Калинова, асистент в Софийския университет.

„Ще поговорим за цивилизационните провали на режима на Путин и Русия, за изолацията, войната, смъртта, отчуждението, самотата, краищата, социалния разпад и тоталитаризма. Ще опитаме да провокираме човешкото, интелектуалното и естетическото – съобщава в аванс Антоний Димов. – Ще завършим преди 18:55, за да има време да стигнем до зала „Проф. Венета Вичева“, където концерт ще има същата вечер Симфониета Шумен.“

300 преглеждания