Военна клетва на курсантите от първи курс на НВУ „Васил Левски“

Споделете с:

Тържествено полагане на клетва на курсанти от първи курс на Националния военен университет „Васил Левски“ ще се проведе пред сградата на Община Шумен на 8 октомври от 10.30 часа. Военна клетва ще положат и резервистите от доброволния резерв, които също се обучават в НВУ и след клетвата ще продължат своята служба в университета. Общо над 250 военнослужещи ще положат военна клетва. Церемонията се възстановява след повече от 20 години прекъсване, съобщи на брифинг днес в общината деканът на Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен полк. доц. д-р инж. Дилян Димитров.

След приключване на ритуала от 12.30 часа ще бъде открит реновираният битов корпус за настаняване на курсанти. От 13.00 часа на строевия плац в университета ще бъде представена бойна техника.

Ръководството на Националния военен университет „Васил Левски“ кани гражданите и гостите на Шумен да присъстват на ритуала. Официални гости на тържеството ще бъдат представители на местната и държавната власт

Във връзка с подготовката и провеждането на тренировки за предстоящото събитие ще бъде спряно движението на автомобили на 6 и 7 октомври от 8.00 до 10.00 и от 17.00 до 19.00 часа по бул. „Славянски“ от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“. В деня на клетвата – 8 октомври (събота), движението ще бъде преустановено от 8.00 до 14.00 часа. За същия период от време трябва да бъде освободен от автомобили и паркингът пред сградата на общината.

257 преглеждания