Връчиха почетното звание на д-р Петко Загорчев

Споделете с:

Д-р Петко Загорчев получи отличието „Почетен гражданин на Шумен“ на специална церемония в началото на днешното заседание на Общинския съвет. Кметът Любомир Христов му връчи почетния знак – най-високото общинско отличие и картина от художника Красимир Арсов.

„Това е един от най-вълнуващите моменти в живота ми. В далечната 1973 година, преди половин век, приех предложението на един велик лекар – д-р Пенчо Начев, да бъда първият щатен лекар на Спешната помощ в Шумен и оттогава животът ми е неразривно свързан със здравеопазването в нашия град“, каза той в сесийната зала.

Д-р Петко Загорчев е анестезиолог и началник на спешното отделение в МБАЛ – Шумен, един от най-известните медици в града, с изключителен принос за развитието на здравеопазването, лекар с висок професионализъм и отговорност към живота и здравето на пациентите.

„50 години съм участвал в изграждането на спешните звена в Шумен. Аз съм добър лекар, защото работих с добри лекари и приемам тази награда като награда за нашите водещи медици. Тя е за всички колеги, които са гордост за Шумен“, допълни д-р Загорчев.

Неговата номинация беше гласувана на предходната сесия на Общинския съвет с пълно единодушие, а при връчването на почетния знак днес всички общински съветници станаха на крака и го посрещнаха с аплодисменти.

480 преглеждания