Ден на отворените врати в Общинския здравен център

Споделете с:

Общинският здравен център за информация, консултации и образование организира Ден на отворените врати. Инициативата ще се проведе от 10.00 до 15.00 часа на 7 април (петък) по повод Световния ден на здравето.

В Деня на отворените врати Центърът ще представи работата на екипа в областта на  информационната и превантивната дейност, както и при взаимодействието си с медицинските специалисти в училищата на територията на общината.  В програмата ще участват бъдещи медицински сестри и акушерки – студенти от Филиал Шумен на Медицинския университет във Варна, както и ученици от НУ „Княз Борис I“ с учител Петя Петрова.

От Общинския здравен център напомнят, че празникът на 7 април се отбелязва от 1948 г. по инициатива на Световната здравна организация, а в България се чества и като Ден на здравния работник от 1964 г.

Световната здравна организация е създадена в Женева през 1948 г., като към 2022 г. в нея членуват 194 държави. Правителства, неправителствени организации и специализирани организации на ООН работят съвместно за решаване на общи за човечеството здравни проблеми. Глобалните инициативи приканват всички – от световните лидери до гражданите – да се фокусират върху международно значимите здравни предизвикателства.

Общинският здравен център се намира на ул. Преслав № 6, в сградата на бившия Спортен диспансер до Ученическия стадион и СУ „Йоан Екзарх Български“.

 

 

215 преглеждания