Еврокомисията в местния парламент кани на среща неправителствени организации в Шумен

Споделете с:

Председателят на комисията по „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с неправителствени организации“ в Общинския съвет д-р Владимир Йолов покани местните граждански сдружения и фондации на среща в общината. Целта на срещата е да бъде установен ефективен диалог и области за взаимодействие между местната власт и неправителствения сектор в региона.

„Като човек, който вярва в ползите от гражданското участие в управлението на града, искам да насърча взаимодействието на комисията и Общинския съвет с неправителствените организации в Шумен. Желанието ми е да установим прагматичен диалог и заедно да набележим области и територии, в които можем да срещнем целите на организациите и на общината. Виждам в това голям потенциал за насърчаване на експертната помощ при формирането на политики в полза на жителите на общината“, каза д-р Йолов.

На тази първа среща той очаква организациите да представят приоритетите си за тази година и задачите, които комисията от своя страна  си е поставила в работната програма, за да намерят пресечни точки за съвместна работа и взаимна подкрепа. „По този начин, с обединени усилия, можем по-добре да работим да града си и да намираме успешни решения за развитието на региона“, категоричен е председателят на комисията д-р Владимир Йолов.

Срещата ще се проведе следващия понеделник – 15 април 2024 г., от 14:30 часа в зала 304 в сградата на общината.

 

679 преглеждания