Информация за качеството на водата от местните водоизточници

Споделете с:

Районната здравна инспекция в Шумен информира гражданите на община Шумен, че при извършеното пробонабиране на 08.08.2023 г. и проведения лабораторен контрол на водата от осем местни водоизточника в гр. Шумен бяха получени следните резултати:

по всички изследвани показатели отговаря водата от чешмите: в кв. „Дивдядово“ на ул. „Изворна“ до комплекс „Бохеми“ и чешмата на разклона за село Кочово по пътя от село Лозево за село Новосел;

с отклонения по микробиологични показатели е водата от чешмите: до к-с „Кьошковете“; в кв. „Дивдядово“ на ул. „Поройна“; на кръстовището на ул. „Тетово“ и ул. „Васил Левски“ (срещу Томбул джамия); чешма № 2 по пътя за село Лозево; в местността „Бабешкия мост“ в кв. „Б. Българанов“ и на ул. „Янко Сакъзов“. Водата от тези чешми не следва да се ползва за пиене.

От РЗИ-Шумен уточняват още, че получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качеството на водата зависи изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка (дезинфекция).

 

 

221 преглеждания