Кметът Любомир Христов награди лауреатите на Осмия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“

Споделете с:

Народният хор към СУ „Сава Доброплодни“ с ръководител Веселка Антонова, който спечели наградата на кмета на Шумен в направлението за народна музика в конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, и Михаил Методиев, възпитаник на СУ „Сава Доброплодни“ с преподавател Деница Спасова, отличен със специалната награда на кмета в направлението за изобразително изкуство получиха днес грамоти и плакети от кмета Любомир Христов.

Наградите на кмета са общо пет. Носители на другите три отличия в направленията за класическа, популярна музика и надиграване са дуото Теодор Димитров (флейта) и Кристиян Ангелов (пиано) от СУИ „Проф. Веселин Стоянов“, Русе, Ралица Ганева от Попово и танцовият ансамбъл „Българче“ от Варна. Те получиха своите грамоти и плакети по куриер, тъй като представянето им приключи по-рано.

Кметът поздрави всички учeници за отличното им представяне. „Трябва да сте горди от успеха си, защото през годините конкурсът се утвърди като един от най-авторитетните в страната. Броят на желаещите да се включат е показателен за неговото значение и престиж. Радвам се, че сред толкова много участници – близо 1000 от цялата страна, точно вие сте заслужили тези награди във вашите направления. Поздравявам и вашите учители, без които нямаше да постигнете тези резултати. Винаги съм знаел, че в Шумен има много талантливи деца и млади хора, които се занимават с музика, изобразително, танцово и театрално изкуство – бъдещи художници, певци, танцьори, инструменталисти. Бъдете последователни, развивайте таланта си и покорявайте нови върхове“, пожела Христов.

С оглед на големия интерес към конкурса организаторите имат амбицията да го превърнат в международен.

327 преглеждания