Консултации за състава на секционните избирателни комисии в Шумен

Споделете с:

Кметът Любомир Христов изпрати покани до местните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции в 49-тото Народно събрание, както и до партии и коалиции, които не са парламентарно представени за провеждане на консултации за определяне на състава на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите местни избори на 29 октомври.

Консултациите ще се проведат на 19 септември (вторник) от 10.00 ч. в зала 363 на Община Шумен. В тях ще вземат участие  представители на Коалиция „ГЕРБ – СДС“, Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, ПП „Възраждане“, ПП „Движение за права и свободи“, Коалиция „БСП за България“, ПП „Има такъв народ“.

За определените със заповед на кмета Любомир Христов 131 избирателни секции, участниците в консултациите трябва да предложат общо 1089 души. От тях 279 са за „ГЕРБ – СДС“,  251 – за „Продължаваме промяната – Демократична България“, 154 – за „Възраждане“, 151 – за ДПС, 127 – за „БСП за България“ и 127 – за „Има такъв народ“.

Още 20 места ще бъдат разпределени за състава на секционните избирателни комисии за гласуване с подвижна избирателна кутия, в които „ГЕРБ – СДС“ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще имат по четирима представители, а останалите партии и коалиции – по трима.

Със заповед на кмета са утвърдени номерацията, адреса и обхвата на секционните избирателни комисии. Определени са и местата за обявяване на избирателните списъци. Пълният текст на заповедта на кмета за образуване на СИК и поканата към политическите партии и коалиции са поместени на интернет страницата на Община Шумен в секция „Избори“.

216 преглеждания