„Лято Арт“ предлага поредица от културни събития

Споделете с:

„Клуб култура за Шумен“ организира поредица от разнообразни културни събития, обединени под наслова „Лято Арт“. Те ще се състоят в дните от 7 до 11 август, включително, от 18.00 часа в двора на Ганушевата къща на ул. „Цар Освободител“ № 152 в Шумен. Това съобщиха на брифинг днес председателят на сдружението Христо Атанасов и Надежда Романова.

„Подготвили сме интересни срещи с шуменски творци – поети, художници и музиканти. В Ганушевата къща всяка вечер ще се представят различни артисти, като целта е да предложим на шуменци и гостите на града разнообразна програма в иначе отпускарския и не толкова наситен със събития месец август“, каза Христо Атанасов.

Първото събитие от програмата е поетичен дуел между Илина Желязкова и Лора Друмева, който ще се състои на 7 август. На следващия ден, 8 август, е концертът на известния музикант Асен Масларски. Поредицата от културни събития ще продължи със среща с режисьора Николай Гундеров на 9 август. Ден по-късно, на 10 август, ще бъде представена изложба на шуменски художници. Входът за събитията е свободен. Инициативата „Лято Арт“ ще завърши на 11 август с джаз концерт на Виктория Стефанова и Евридика Вълчева, като само за него входът ще бъде с покани. При лошо време събитията ще се проведат в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“.

„Това е първо издание на поредицата „Лято Арт“ и ако се приеме добре от публиката, имаме амбиция то да се разраства и за участие да каним известни творци от цялата страна. Благодарим на Община Шумен без чиято подкрепа клубът не би съществувал и нищо от дейността му не би било възможно“, допълни и Надежда Романова от „Клуб култура за Шумен“.

„Лято Арт“ се реализира със съдействието на Община Шумен.

220 преглеждания