Младежи закупиха храна за кучетата в шуменския приют

Споделете с:

Млади хора от сдружение „АлДоРа” дариха над 300 кг. храна за питомците на общинския приют „Тонка Петрова”.

Повече от  400 часа доброволен труд са положили младежите през миналата година.

Те са работили в обществени институции и неправителствени организации, а доброволческия им труд са остойностили представители на шуменския бизнес.

Доброволците са решили с част от заработените средства да осигурят храна за приюта през зимата. Надяват се, сред многото си ангажименти на абитуриенти и кандидат-студенти, да намерят свободно време и за разходки с кучетата.

Темата за бездомните животни вълнува младите хора и те ангажирано и активно се опитват да помагат. Във времето младежите на „АлДоРа” се сменят, но всяко ново поколение проявява грижа и съпричастност към четириногите. Тяхно дело през годините са: триминутен клип и информационна кампания за приюта; доброволчески часове там; предоставяне на храна, закупена с  наградата от конкурса на ReporTeen; обновяване екстериора на сградата.

Предизвикателството към младежите този път е в рамките на проект „ДАР” /Добротворчески акции за развитие/ на сдружение АлДоРа, който се реализира  по Програма „Развитие на дарителството на местно ниво“ на Платформа АГОРА с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

 

На снимката: управителят на приюта Златина Пенева, председателят на сдружение „АлДоРа” Росица Василева и кучето Бруно

553 преглеждания