Общински съветник награждава спортисти в шуменски училища

Споделете с:

Общинският съветник и председател на една от постоянните комисии към местния парламент д-р Владимир Йолов направи щедри дарения за млади спортисти в три шуменски училища.

В събота той награди с двадесет книги “Христо Стоичков. Историята” футболни таланти от СУ “Сава Доброплодни”, а преди това се включи в спортния празник на училището, като участва в приятелския мач между сборен отбор на общинската и областната администрация и на учителите.

“Поздравявам всички за старанието и организацията – заяви д-р Йолов пред присъстващите ученици, учители и родители. – Направихте празника страхотен! Тази награда за младите футболисти на училището е тематична. С нея им пожелавам да следват своите мечти!”

Преди две седмици общинският съветник дари официалната биография на Камата – пето допълнено издание, на младите футболисти от ППМГ “Нанчо Попович” Ивайло Димитров от 11-д клас и Тони Василев от 11-б. Книги за библиотеката на гимназията приеха още директорът на школото Вилиола Любенова, педагогическият съветник Деана Жечева и учителят по физическо възпитание Атанас Атанасов.

Много вълнуващо беше гостуването на д-р Владимир Йолов и в Професионалната гимназия по икономика, на която той е възпитаник. Там беше посрещнат от директора на училището Йовка Балабанова. Общинският съветник дари книги с автограф на Христо Стоичков за библиотеката на ПГИ, както и екземпляри, които да бъдат раздавани като награда за изявени спортисти. “В тази книга има нещо много ценно – сподели д-р Йолов. – Тя ни учи как всеки един от нас може да реши къде ще сложи цел в живота си. После тази цел се преследва с много труд и лишения. Без труд, упоритост и всеотдайност няма успехи!” В края на посещението си д-р Владимир Йолов обеща да се срещне с учениците от паралелката в 8 клас и да им предаде част от своя опит как се прави бизнес в местна компания.

 

824 преглеждания