Премиерът акад. Николай Денков ще посети Шумен и Плиска

Споделете с:

Премиерът акад. Николай Денков ще посети Шумен и Плиска на 29 август, вторник.

В 10,00 часа министър-председателят ще поздрави курсантите от факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет „Васил Левски“ с 75-ата годишнина на артилерийското образование в Шумен и ще се срещне с ръководството на университета и факултета.

В 11,30 часа в град Плиска премиерът ще участва в церемонията по откриване на бюст-паметника на големия български поет Димчо Дебелянов. Автор на бюста е скулпторът Павел Василев. Паметникът се намира в културно-историческия комплекс „Двор на кирилицата“.

В 13,30 часа в гр. Шумен, хотел „Шумен“, зала „Тича“ премиерът акад. Николай Денков и министрите на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, на образованието и науката проф. Галин Цоков, на икономиката и индустрията Богдан Богданов и на иновациите и растежа Милена Стойчева ще участват във форум „Възможности за пазара на труда в Североизточна България“, организиран от МТСП. По време на дискусията ще бъдат представени политиките и мерките на правителството, насочени към подкрепа на работодатели и работещи за преодоляване на дефицита на работна ръка, за стимулиране на инвестициите и за адаптиране на работната сила в региона. Цялото събитие ще бъде излъчено на живо във Фейсбук страницата на Министерския съвет.

2 381 преглеждания