Стартира кампанията „С предпазен колан на задната седалка“

Споделете с:

В Шумен стартира третото издание на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“. Инициативата е свързана с безопасността на децата в автомобилите и е насочена към най-малките ученици.

В нея ще бъдат обхванати близо 1600 деца в първи и втори клас от 11 училища в Шумен. Доброволци в кампанията са представители на шуменския бизнес, на различни институции и журналисти. Заедно със служители на полицията те ще влязат в часовете и на достъпен език ще обясняват на подрастващите как да пътуват безопасно в лек автомобил.

На брифинг в Радио Шумен Дияна Габровска от фирма „Херти“  и представители на партньорите от общината, бизнеса и сектор „Пътна полиция“ обясниха как ще протече кампанията. В Шумен в първите етапи бяха обхванати близо 2400 деца. По думите на Дияна Габровска инициативата надхвърли очакванията на организаторите и премина при много силен обществен интерес. „Това ни мотивира да продължим. Тази кампания е насочена не само към децата. Имаме голямото желание да достигнем до родителите и обществеността, защото именно тяхната отговорност е основна. Всички участници ще положим усилия, за да осигурим устойчивост на инициативата“, каза тя по време на срещата.

Малките инспектори по коланите ще бъдат поощрени да спазват правилата за пътуване и ще получат значки и тениски.

Инициатива “С предпазен колан на задната седалка” се осъществява с подкрепата на Община Шумен, ОД на МВР-Шумен, РУО-Шумен, БЧК, бизнеса и медиите в Шумен

185 преглеждания