Стефан Янев: „Държим на думите да се превръщат в дела!“

Споделете с:

“Държим на думите да се превръщат в дела! За мен това е връзката между политиката, обещанията и действията!” – това заяви бившият служебен премиер и военен министър, учредител на партия „Български възход“ Стефан Янев. Той гостува в Шумен на 26 май, като се срещна с представители на бизнеса, на различни браншови организации и на местната власт в залата на Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”, а след това и с много граждани в лекционната зала на Регионалния исторически музей.

Разбира се, мнозина от дошлите на срещата още съхраняват спомените си за настоящия бригаден генерал, когато той е бил курсант в бившето Висше народно военно артилерийско училище (ВНВАУ) “Георги Димитров” в Шумен и през периода 1979-1983 г. се е обучавал по “Земна артилерия” с гражданска специалност “Електронно-изчислителни машини”. По този повод Стефан Янев с усмивка сподели: „Така, че с Шумен ме свързват приятни спомени от времето, когато сме били млади и по-добри!…“

Към лидера на ПП “Български възход” шуменци проявиха изключителен интерес. Според предвижданията на социолозите, политическата му формация е абсолютно сигурно, че влиза в следващия парламент. Като се има предвид, че той вече е бил във видимата част на управлението и е показал, че може да оправдае доверието на хората.

Според г-н Янев, липсата на последователност и хаос в действията на настоящото управление е основният проблем и той дава отражение върху българската икономика. “За съжаление, влизаме в един период, за който аз предупреждавам отдавна, период, в който може да стане стагфлация т. е. да се получи стагниране на българската икономика в условията на висока инфлация. Това, съчетано с една потенциално продоволствена криза, поставя страната в една много неприятна перспектива през есенните и зимните месеци, които предстоят – коментира лидерът на “Български възход” и подчерта, че „от тази гледна точка, най-сериозните и неотложни решения, които трябва да се вземат веднага, са по отношение на българската икономика, която трябва да бъде оздравена с реални мерки“, за да няма фалити и хора, изхвърлени на улицата.

„Централната и местната власт са система, която не се променя толкова бързо, нещата не могат да се решат с магическа пръчка. По-скоро трябва да се залагат правилните приоритети и правилният начин на управление – рамките и правилата, по които да се работи и да си взаимодействат властите и гражданското общество“ – посочи бившият служебен министър-председател.

„Много пъти съм говорил, че между партиите и гражданското общество има пропаст и тя трябва да бъде преодоляна и хората да бъдат чувани. Връзката трябва да е жива, защото проблемите са много и ако връзката между партиите и хората я няма, решаването на проблемите се отлага във времето“ – заяви Стефан Янев.

Той обяви, че партията му ще бъде част от национално-консервативния спектър и ще се бори за националния интерес през независима съдебна система, частна собственост, придобита по честен път, и балансирана външна политика.

„Надявам се да оправдаем доверието на хората и техните идеи и проблеми да ги включим в бъдещата програма, върху която работят нашите екипи“ – подчерта Стефан Янев. Според него, целта на тези срещи по региони е именно да се проучат вижданията, идеите и притесненията на хората за едно или друго развитие на държавата.

По повод на прогнози за евентуални предсрочни избори, лидерът на “Български възход” каза пред журналисти в Шумен: “Оставаме с такива очаквания до края на годината! Да видим…“

215 преглеждания