„Фестивал на талантливите деца“

Споделете с:

от Източна България и концерт на лауреати на награди от международни конкурси

Под звездното небе над първопрестолния град Плиска ще заблестят звезди на различна възраст, отличени на сцената на редица престижни конкурси. Националното сдружение „Клуб Плиска представя“ организира детския празник на таланта по повод културния обмен, вследствие от побратимяването на двете най-стари столици в света – Плиска и Корфинио.

Музикална школа “Моника Ла Ре Ми” е първата по рода си школа, която обединява занятия по сценично представяне и вокално майсторство. Талантите на школата са носители на множество награди от международни конкурси. Новото предизвикателство, което предстои пред тях, е излизането на сцената на най-музикалната страна в Европа – Италия. Това е и поводът да обявим кастинг за изпълнители и от област Шумен. 20 деца ще имат възможност да допълнят групата от Варна и да защитят името на школата „Моника Ла Ре Ми“. Почетният консул на Италия във Варна г-н Антонио Таркуинио, както и неговият съветник по културните въпроси г-н Димитър Стойнов, ще подкрепят събитието и съвместните усилия по повод осъществяването на културен обмен на таланти между България и Италия, за да могат деца от България да стъпят на най-добрите италиански сцени, а ученици от музикални училища в Италия да посетят България.

Сред участниците в събитието са талантливи деца и юноши от цяла Източна България – гр. Плиска, гр. Нови пазар, гр. Каспичан, гр. Шумен и гр. Варна. Целта на организаторите е да предостави възможност за културен обмен на всички деца.

Събитието ще завърши с концерт на лауреати на международни конкурси и Моника Карагенова – преподавател по сценично представяне в едноименната музикална школа и изпълнител с над 52 отличия от международната сцена.

Очакваме ви в град Плиска на 10 юни от 17:30 часа на открита сцена в парк на младежта зад старата баня.

2 888 преглеждания