Премиерът акад. Николай Денков и кметът на Шумен проф. Христо Христов дискутираха проблемите на Шумен

Споделете с:

Спешни мерки за водата в Шумен и бъдещето на инфраструктурните проекти  обсъдиха на работна среща в Общината премиерът акад. Николай Денков и кметът проф. Христо Христов. В началото на визитата шуменският градоначалник представи председателя на Общинския съвет и своя екип.

По време на брифинга за журналисти, премиерът Денков обеща съдействието си по казуса с водата, който е изключително заплетен. „Натрупани са много грешни решения през годините, и в момента всичко лошо, което е можело да се случи, се е случило“, коментира акад. Денков по отношение на ВиК – Шумен. Той гарантира провеждането на среща в столицата с представители на ВиК- Шумен, водния холдинг и МРРБ, с цел разрешаването на казуса.

Акцент в разговорите беше и състоянието на спортните съоръжения в града. „И те са болна тема, по която ще се търси решение през следващите години“ – заяви акад. Денков. Сред обектите, които ще попаднат във фокуса на държавата за финансиране, са градският стадион „Панайот Волов“, хиподрумът и бъдещият закрит плувен комплекс.

1 160 преглеждания