115 години СУ „Панайот Волов“ в град Каспичан

Споделете с:

Днес с грандиозен концерт в залата на народно читалища „Пробуда – 1928“ беше отбелязана 115-годишнината от създаването на средно училище „Панайот Волов“ в град Каспичан. С богата празнична програма от разнообразни песни, танци и стихотворения се включиха възпитаници на училището. Поздравителни адреси бяха получени от началника на РУО в Шумен Светлана Милева, от директора на Обу „Св. Паисий Хилендарски“ в град Плиска Мариана Петрова, от народните представители Ралица Тодорова – областен координатор на ПП ГЕРБ в Шумен, от бившите просветни министри Красимир Вълчев – депутат от коалицията ГЕРБ-СДС, и академик Николай Денков – сега съпредседател на парламентарната група “Продължаваме промяната – Демократична България”, и проф. Нели Димитрова – депутат от същата група, като последните трима са и членове на Комисията по образованието и науката в 49-ото Народно събрание. Поздравителни адреси бяха получени още от декана на Факултета по хуманитарни науки в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” доц. д-р Тодор Тодоров и от директора на ДИКПО към ШУ проф. д-р Виолета Кюркчийска.

Празнично слово произнесоха директорът на СУ „Панайот Волов“ Явор Якимов и кметът на община Каспичан Милена Недева. Тържествената програма завърши с изненада към всички учители, организирана от техните ученици.

В 19:00 часа учителите от СУ „Панайот Волов“ в Каспичан поднесоха венец пред паметника на патрона на своето училище – Панайот Волов, издигнат на площад „Оборище“ в град Шумен, по повод 147 години от гибелта на Апостола на Априлското въстание през 1876 г.

 

3 774 преглеждания