Самет Янгънджъ: “Гласувайте за местни хора!“

Споделете с:

Номер две в листата на КП „Български възход“ в 30 МИР Шумен е Самет Янгънджъ. Той е роден на 13.02.1988 г. Гимназиалното си образование завършва в Шумен със специалност “аграрна икономика”. Учи журналистика в ШУ „Константин Преславски“. Семеен с едно дете.

Кой е Самет Янгънджъ?

Щастливо женен баща на малка принцеса, с която може да ни видите на разходка из квартал “Тракия” почти всяка вечер. Работя в областта на търговията, благодарение на което всеки ден съм из област Шумен. Обичам да прекарвам свободното си време със семейството си.

Защо сте в политиката, защо точно в „Български възход“?

В политиката съм заради дъщеря си. Искам да живее в нормална среда, да получи добро образование, при нужда да се лекува в детска болница, оборудвана с всичко необходимо. А „Български възход“ е политическата партия, която може да постигне всичко това. Генерал Янев показа за времето, в което беше служебен премиер, че знае и може да управлява държавата. Въпреки с по-малкото ресурси, с които разполагаше като служебен премиер, той се справи страхотно. Г-н Янев е лицето на партията, но зад него има страхотен екип от професионалисти готови за работа.

Какво мислите за политическата обстановка в България?

Такъв хаос е нямало никога до сега или поне аз не си спомням. Имам приятели на 20-21 години, които се подготвят да гласуват за пети път, а аз гласувах за пети път на 30 години. Всички чертаят „червени линии“ и тласкат България към още по-голяма криза. А решението е много просто. Ако всички партии работят в полза на България, няма да има никакви проблеми. Г-н Янев е единственият политик в тази сложна ситуация, който се въздържа от гръмки предизборни изказвания и запазва умерен тон, с което ярко се откроява. Именно „Български възход“ би била партията, която да намери правилния път към решаване на всички тези проблеми.

Запознат ли сте с проблемите на шуменци?

Разбира се, че съм запознат. Все пак всеки ден и аз се сблъсквам със същите проблеми. Най-големия ни проблем е, че плащаме много висока цена за вода, която даже не е годна за пиене. А от години местната власт не може да се справи с проблема. Не е уместно да се плаща такава висока цена и на края да мъкнем вода от магазините. Също така и инфраструктурата на града е в плачевно състояние. Да не забравяме и младите. Никой не се сеща за тях. Пътуват до Варна, за да запълнят свободното си време. Имаме готови идеи и проекти как да върнем младите в Шумен.

Това са първите избори за „Български възход“, какво очаквате конкретно в Шумен?

Лично аз очаквам шуменци да ни припознаят като техни представители. Обещавам да бъда активен из цялата Шуменска област. Лудогорието трябва да види, че има алтернатива. Трябва да разберат, че гласуват за бъдещето на децата си . „Софиянци“ никога няма да разберат проблемите, с които се сблъскваме всеки ден. „Български възход“ ще бъде реална алтернатива на статуквото.

Какво бихте казали на шуменци?

Гласувайте ! Гласувайте за местни хора! Гласувайте за хора, които също като Вас всеки ден се сблъскват със същите проблеми в областта. Гласувайте за хора, които можете да видите на „Кристал“ в Шумен, гласувайте за хора, които можете да видите в неделя на пазар в Хитрино, гласувайте за хора, които прекарват свободното си време с децата си край паметника “Създатели на българската държава”… Гласувайте за шуменци, а не за хора, които ще видите в Шумен само по време на изборите и сутринта на 3 октомври вече ще си изключат телефона за шуменци.

374 преглеждания